ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseDylan DogDescrizione

INTERNATIONAL
Welcome Page

Dylan Dog
de Paolo Ottolina
traducerea de Daniela Martinescu

Cum s-a nascut si cine la creat? Dylan Dog a fost creat in octombrie 1986 de genialul scenograf Tiziano Sclavi. Este prima serie de "oroare" a Editurii Sergio Bonelli iar cu timpul a reusit sa starneasca succesul criticii si sa stupefieze publicul, ajungand sa aiba un tiraj de peste 1 milion de exemplare pe luna.

Cine este? Dylan are trasaturile actorului englez Rupert Everett. Este un fost politist si un fost alcoolist care a decis sa lucreze pe cont propriu, cercetand cazuri care au de-a face cu supranaturalul si cu oroarea. Daca doriti cumva sa apelati la serviciile sale va trebui sa-l vizitati la Londra pe Craven Road nr. 7 si sa-i platiti 50 de sterline la zi plus cheltuielile. In aventurile sale, crude sau de multe ori delicate, poetice si melanconice, Dylan s-a luptat cu vampirii, oameni-lup, fantasme si martiani dar si cu monstrii mult mai periculosi si infideli cum ar fi violentele familiare, rasismul, indiferenta, setea de putere, plictiseala. Unele dintre episoadele sale au ramas nesterse in memoria cititorilor, demonstrandu-se printre cele mai bune povestiri in desene scrise in Italia. Oh, daca cumva esti o femeiusca tanara si fara protectie fereste-te de ochii sai mari albastri si de fascinatia-i tenebroasa: este un irezistibil cuceritor, ce luna de luna raneste inimile…

Cine-i sunt prietenii? Asistentul sau unul "bun la toate" este un om straniu cu o mutra de Grochu Marx, el deschide usa clientilor asfixiandu-i cu povestile, racelile sau bancurile sale. Vorbaret, certaret, Grochu asigura in fiecare luna cititorilor o substantioasa doza de umor fiind un aliat de neinlocuit pentru Dylan. Un alt personaj este Comisarul Bloch, batranul sef di Scotland Yard, la un pas de la pensie; fost superior al lui Dylan cand acesta lucra in politie, fiindu-i foarte atasat deseori la ajutat sa iasa din necazuri si din inchisoare.

Cine-i sunt dusmanii? Dylan nu are multi dusmani periodici: oriunde va fi oroarea sau un fapt supranatural de invins el va fi prezent, puteti jura. Insa, nu putem sa nu amintim de figura scheletrica a Mortii (pare cea din "Al saptelea sigiliu" de Ingmar Bergman) sau de doctorul Xarabas, un savant nebun care vrea sa invinga moartea si despre care Dylan a descoperit ca-i este tata.

 

  

Dylan Dog 

REDACTOR
Tiziano Sclavi
"tiz", in 1986

CREATOR GRAFIC
Claudio Villa

INGRIJITORUL EDITIEI
Mauro Marcheselli

COPERTA
Claudio Villa
de la nr. 1 la nr. 41
Angelo Stano
de la nr. 42

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1986-98
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §