ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseDylan DogDescrizione

El món de
Dylan Dog

(versió espanyola) ES

INTERNATIONAL
Welcome Page

Dylan Dog
per Paolo Ottolina
traduït per Ramon Aznar

Naixement del personatge. Dylan Dog va ser creat l'octubre de 1986 pel genial Tiziano Sclavi. És la primera sèrie d’horror de Sergio Bonelli Editor, i durant aquest temps ha recollit un èxit de crítica i de públic astorador, arribant a vendre un milió de còpies mensuals.

Qui és? Dylan té els trets de l’actor anglès Rupert Everett. És un ex-policia i ex-alcohòlic que ha decidit establir-se pel seu compte per indagar tot allò que sobrepassa els límits del sobrenatural i de l’horror. Per demanar els seus serveis només cal anar a Londres, a Craven Road n.7 i pagar-li 50 lliures esterlines diàries més les despeses. En les seves cruents aventures, i malgrat tot, sovint delicades, poètiques i malenconioses, Dylan ha lluitat contra vampirs, licantrops, fantasmes i alienígenes; però també contra monstres molt més perillosos i traïdors com les violències domèstiques, el racisme, la indiferència, la set de poder i l’avorriment. Alguns dels seus episodis han entrat per sempre en la memòria dels lectors i han estat considerats entre les millors historietes escrites a Itàlia. Ah, si ets una noia jove i indefensa, vés amb compte amb els ulls blaus i l’encant tenebrós de Dylan: ell, en efecte, és un irressistible Tenorio, i cada mes destrossa molts cors...

Qui són els seus amics? El seu assistent i noi dels encàrrecs és un extrany homenet amb la cara de Groucho Marx, que obre la porta a tots els clients i els submergeix en frases agudes i acudits. Xerraire i simpatiquíssim, Groucho assegura als lectors una substanciosa dosi d’humor cada mes i és un insubstituïble aliat per Dylan. Per altra banda, tenim el Comisari Bloch, antic cap de Scotland Yard a punt de jubilar-se i ex-superior de Dylan quan aquest era policia; l’aprecia molt i en més d’una ocasió l’ha ajudat a desenpallegar-se d’embolics i de la mateixa presó.

Qui són els seus enemics? Dylan no té gaires enemics reincidents: on hi hagi un fet horrorós sobrenatural a eliminar, ell hi serà, podeu jurar-ho. Malgrat tot, no podem oblidar l’esquelètica figura encaputxada de la Mort (talment com aquella del "Séptimo Sello" de Ingmar Bergman) i el doctor Xabaras, savi boig que vol triomfar sobre la mort i que Dylan ha descobert que és el seu pare.

 

  

Dylan Dog 

CREADOR
Tiziano Sclavi
"tiz", en 1986

CREADOR GRAFIC
Claudio Villa

A CARREC DE
Mauro Marcheselli

COBERTAS
Claudio Villa
del n.1 al n.41
Angelo Stano
del n.42

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1986-98
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §