ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseZona XDescrizione

INTERNATIONAL
Welcome Page

Zona X
per Luigi Ferrini
traduït per Ramon Aznar

Naixement de la sèrie. El balenó de les edicions Bonelli (per les seves dimensions) neix d'una idea del "volcànic" Alfredo Castelli, que decideix produir per a Martin Mystère algunes històries "especials" amb el lema d'acció: "camp lliure per la fantasia". Després d'una llarga fase de preparació, l'abril de 1992 surt el n.1 de "Martin Mystere presenta Zona X"; inicialment quadrimestral, sota el clàssic format d'Edicions Bonelli; cada número presenta dos històries completes, sovint interpretades pel mateix Martin Mystere (però es tracta d'històries "de fantasia" i no "d'autèntiques" aventures del BVTM). Amb el n.10 Zona X es torna bimestral i comença a alternar amb algunes mini - sèries d'històries completes (les anomenades "clàssiques"). Amb el n.21, finalment, Zona X es converteix en mensual. El paper de Martin Mystere és cada vegada menys important mentre que els arguments segueixen ocupant l'espai que va des de la fantasia a la ciència ficció, i es veuen sotmesos a totes les influencies a les que aquests gèneres van lligats.

DESCRIPCIÓ DE LAS MINI-SÈRIES:

Magic Patrol. Aquesta sèrie és un "spin-off" de la sèrie regular de Martin Mystere; persisteix per tant amb algunes situacions i personatges "mysterians" per elaborar-los després amb una autonomia total. Magic Patrol és el malnom de la patrulla especial d'operacions Lambda, que actua a la base d'Altrove.

L'estirp d'Elän. Primera sèrie "fantasy" que apareix a les edicions Bonelli; es desenvolupa paral·lelament sobre la Terra i al fantàstic món de Elän. En aquesta sèrie s'hi proposen totes les temàtiques clàssiques del gènere "fantasy", entre elles s'hi troben els dracs, la màgia i les guerres èpiques. No obstant, l'ambientació no és "tolkeniana"; la tecnologia d'Elän és molt semblant a la dels cànons proposats pel "steampunk" i per en Juli Verne.

Robinson Hart. Nascuda com una sèrie que s'havia de cloure en poc temps, però que després s'ha desenvolupat. El protagonista és un noi dels nostres dies que es troba vivint al segle V, a causa d'un estrany fenòmen. Tot seguit en Robinson es transforma en un viatger del temps, a tots els efectes, i s'atura en èpoques molt diverses.

Legió Estel·lar. En un futur indeterminat, en el que són possibles els viatges interestel·lars, la tripulació de la Lutezia, es troba enmig d'aventures més o menys perilloses, contra criminals i pirates de l'espai, descobrint formes de vida alienes, més o menys probables, segons cànons molt tolerants de la "space òpera".

 

  

Zona X 

CREADOR
Alfredo Castelli
en 1992

A CARREC DE
Federico Memola

COBERTAS
Giancarlo Alessandrini
del n.1

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1992-99
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §