ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseStoria del WestDescrizione
DESCRIPCIÓ DE LA SÈRIE


Italiano IT
English ENUS
Français FR
Español ES
Português POBR
Català CA

INTERNATIONAL
Welcome Page

Un Home una Aventura
de Fabrizio Gallerani
traduït per Ramon Aznar

Naixement de la sèrie. Precedit per un número zero realitzat amb una tipografia diferent, el primer volum de la col·lecció Un Uomo un'avventura apareix en els quioscos italians al novembre de 1976 amb la marca de la Editoriale Cepim (encarnació de l'actual Sergio Bonelli Editore). Ideada pel mateix Sergio Bonelli, la col·lecció està a càrrec de Decio Canzio, ambdós també autors d'alguns dels seus escenaris. Trenta van ser els volums publicats, amb periodicitat variable, en l'espai dels cinc anys de vida de la sèrie (l'últim número va sortir al novembre de 1980) i el preu de la portada durant la publicació es va doblar, passant de les 2.500 lires el 1976 a les 5.000 el 1980

Què és? Es tracta de la primera (i única, almenys fins ara) col·lecció d'àlbums de tapa dura editats per Sergio Bonelli. El color i l'aspecte prestigiós (es tracta de volums de gran format, 24 x 31,5 centímetres, amb la clàssica paginació "francesa" en 48 planxes, impreses en paper setinat d'alt gramatge) constitueixen els trets principals distintius, respecte a la tradició de la casa editora, però és més aviat per les innovacions dels seus continguts si la sèrie es recorda com una de les millors propostes editorials italianes d'historietes.

Qui són els protagonistes? El veritable eix de la col·lecció és de fet l'aventura, o millor encara, tots els gèneres d'aventures, dels més clàssics als menys habituals, però sempre inserits en un context històric summament realista, entorn del qual giren les vivències humanes d'herois, antiherois i persones corrents. De l'exòtica Legió Estrangera a les guerres Zulús a Sudàfrica; dels Cangaceiros brasilers a la revolució dels Boxer a la Xina; dels misteriosos Thugs hindús a l'Amèrica prohibicionista; de l'Italia dels Savoia al llegendari Nord-est americà; del misteriós Tibet al Jazz de l'època daurada de Harlem; dels escenaris de la Guerra de Rússia i Japó als de la Segona Guerra Mundial; de les selves pantanoses de Florida a l'immens desert africà; de l'assolellat Carib a les gelades extensions del Canadà.

Qui són els autors? El clar trencament amb la tradició editorial és evident fins i tot en l'elecció de distingir als dibuixants a l'aparador de les portades, en detriment dels autors dels textos. Gràcies a aquesta decisió, al costat d'autors complets i de renom com Hugo Pratt, Attilio Micheluzzi, Dino Battaglia, Guido Crepax, Sergio Toppi, Gino D'Antonio i Alarico Gattia, tenen l'honor de sortir a la palestra alguns dels dibuixants històrics de la casa editora, com Aurelio Galleppini i Renato Polese, i rúbriques menys conegudes fins aquesta data pels lectors "bonellians", com Giancarlo Alessandrini, Guido Buzzelli, Milo Manara i Ferdinando Tacconi; recolzats en els textos, a més dels ja citats Bonelli, Canzio i D'Antonio, també en un jove però prometedor Alfredo Castelli. La col·lecció ha tingut fins i tot el mèrit d'allotjar a prestigiosos autors internacionals com Fernando Fernández, Robert Gigi, Jo Oliveira i Enric Sió, consagrar els insospitats dots narratius d'un autor com Bonvi i apadrinar la primera història en color de la parella Berardi & Milazzo ara en l'apogeu de la seva col·laboració.

 

  

Un uomo un'avventura 
A CARREC DE
Decio Canzio

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
(Editoriale Cepim)
Copyright (c) 1976-80
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §