ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseTexDescrizione

INTERNATIONAL
Welcome Page

Tex
teksti Marco Gremignai
käännös Lauri Vartiainen

Kuka loi hänet? Ensimmäinen Tex Willer-seikkailu ilmestyi lehtikioskeihin 30. syyskuuta 1948, myyttisessä "strippi"-koossa. Tekijät olivat Giovanni Luigi Bonelli (teksti) ja Aurelio Galleppini (Galep), kuvat. Tämä parivaljakko työskenteli alkuvuosina käytännössä lähes yksin. Nykyisin Texin pääasiallinen tekstittäjä on Claudio Nizzi (hänen työtään on myös yksityisetsivä Nick Raider). Galepin (kuoli 1994) ohella muita tunnettuja piirtäjiä ovat mm. Giovanni Ticci ja Guglielmo Letteri, sekä Claudio Villa, joka on piirtänyt kansikuvat vuodesta 1994 lähtien.

Kuka hän on? "Varhainen" Tex oli lainsuojaton vastoin tahtoaan, joka tappoi pelkästään puolustuksekseen. Kuitenkin Texistä tuli melkein heti ranger. Naituaan kauniin intiaanityttö Lilythin Texistä tuli myös Navajo-päällikkö Yön Kotka, urhea intiaanien oikeuksien puolustaja. Hän on kova, ystävilleen uskollinen, taitava aseenkäyttäjä ja nopeaotteinen: Tex ei tarvittaessa piittaa säännöistä lainkaan, vaan panee järjestykseen roistot, joita Villissä Lännessä riittää! Tex kutsutaankin aina apuun, kun töihin tarvitaan mitään pelkäämätön mies, jonka "kädet eivät ole sidotut".

Ketkä ovat hänen ystäviään? Siitä lähtien, kun Tex liittyi rangereihin, hänen rinnallaan on seikkaillut vanha ystävä, Kit Carson. Kaksi muuta olennaista seikkailutoveria ovat Texin poika, Kit Willer, sekä navajo-soturi Tiger Jack. On kuitenkin mahdotonta muistaa kaikkia niitä tuhansia ystäviä, jotka Tex on vuosien varrella tavannut sadoissa seikkailuissaan aina Texasin preerialta San Franciscon Kiinalaiskortteliin, Kanadan lumiselta erämaalta Meksikon Maya-temppeleihin... Hänen luotettavimpia ystäviään ovat: Tiedemies El Morisco, meksikolainen Montales, vahva turkismetsästäjä Gros Jean, irlantilainen Pat Mac Ryan, punatakki Jim Brandon, poliisipäällikkö Tom Devlin, intiaanipäällikkö Cochise, sekä tietäjä Punainen Pilvi.

Ketkä ovat hänen vastustajansa? Pahimmat viholliset ovat epäilemättä Mefisto ja hänen poikansa Yama. Nämä mustalle magialle omistautuneet hornanhenget on nähty useammassakin seikkailuissa. Kolmas tuttu hahmo on naamioitumisen mestari Proteus. Monet vastustajista ovat jääneet lähtemättömästi mieleen, vaikka nämä olisivat esiintyneet vain yhdessä tarinassa. Näitä ovat kaunis Satania, noita Mitla, kapinallinen intiaani Lucero, meksikolais-rosvo El Muerto ja "Marsilainen" ulkoavaruudesta.

Tex-kuvia ympäri maailmaa

 
  

Tex 

TEKSTI
Gianluigi Bonelli
1948

PIIRROKSET
Aurelio Galleppini
Galep

TOIMITTAJA
Decio Canzio

KANSIKUVAT
Aurelio Galleppini
numerot 1...400
Claudio Villa
numerosta 401 lähtien

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1948-98
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §