ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseTexDescrizione

Tex FAQ
(versió espanyola) ES

INTERNATIONAL
Welcome Page

Tex
per Marco Gremignai
traduït per Ramon Aznar

Naixement del personatge. La primera aventura de Tex Willer es va publicar el 30 de Setembre de 1948, en el mític format de "tira". L´autor dels textes era Giovanni Luigi Bonelli, i Aurelio Galleppini (Galep) dels dibuixos, una parella que treballarà pràcticament sola per molts anys. Ara, el pricipal autor de Tex és Claudio Nizzi (obra seva és també el personatge policíac Nick Raider) mentrestant, entre els dibuixants que han ajudat primer i succeit després a Galep, desaparegut a 1994, hem d´anomenar almenys a Giovanni Ticci i a Guglielmo Letteri a més a més de Claudio Villa, autor de les cobertas del n.401.

Qui és? El primer Tex és un bandit, malgrat tot, amb el seu codi d´honor: matar només per defensar-se. Immediatament no obstant, Tex es torna un ranger, passant a l´altra banda de la barricada. Gràcies a les seves noces amb la bella india Lilyth, es converteix en cap dels indis navajos (amb el nom d´Àguila de la nit) i valent defensor dels drets dels indis. Dur, lleial, infal·lible amb la pistola, a Tex li agrada tirar pel dret, ignorant les regles: ¡el "dolent" de torn rep una pallissa, i tot seguit confessa! Precisament pel seu caràcter, Tex és molt sovint sol·licitat on calgui algú sense por i amb les "mans sense entrebancs".

Qui són els seus amics? El company de gairebé totes les seves aventures, d´ençà que es va enrolar als "rangers", és el vell Kit Carson. Un paper fonamental l´acompleix el seu fill, Kit Willer i el navajo Tiger Jack. Impossible recordar tots els altres amics de Tex, trovats en mil aventures, des de la pista de Texas al Chinatown de San Francisco, dels territoris nevats del Canadà als temples Maia de Mèxic... Entre els que "tornen" més sovint, el misteriós EL Morisco, el mexicà Montales, el forçut Gros Jean, l´irlandés Pat Mac Ryan, el casaca roja Jim Brandon, el policia Tom Devlin, l´indi Cochise i el bruixot Núvol Roig.

Qui són els seus enemics? Els enemics més perillosos de Tex són a ben segur Mefisto i el seu fill Yama, ambdós dedicats a la màgia negra i protagonistes de nombrosos episodis. Un altre personatge vençut moltes vegades, és el transformista Proteus, però moltíssims han estat els enemics que han participat en el repertori de personatges, encara que només sigui en una aventura; entre ells, la bella Satania, la bruixa Mitla i també Lucero, El Mort i el "marcià" de la vall de la Lluna.

Imatges de Tex en el món

 
  

Tex 

CREADOR
Gianluigi Bonelli
en 1948

CREADOR GRAFIC
Aurelio Galleppini
Galep

A CARREC DE
Decio Canzio

COBERTAS
Aurelio Galleppini
del n.1 al n.400
Claudio Villa
del n.401

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1948-98
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §