ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseRoughDescrizione
DESCRIPCIÓ DE LA SÈRIE


Italiano IT
English ENUS
Español ES
Português POBR
Català CA

INTERNATIONAL
Welcome Page

Rough
per Riccardo Panichi i Martina Galea
traduït per Ramon Aznar

Naixement de la sèrie. Any 1995. Orange road de Izumi Matsumoto (amb el seu apèndix Sesame Street) tot just acabat quan la Star Còmics es disposa a llançar en el mercat italià el manga de Mitsuru Adachi, un autor que a la seva pàtria és ja un mite. Rough, serialitzat al Japó des de 1987 i tal vegada una de les seves obres més aconseguides, és el títol escollit per a trencar el gel amb el nostre públic, que encara es mostra bastant fred pel que fa a la seva incorporació en el panorama del còmic italià, davant d'una historieta d'un autor tan delicat i poètic. Rough defalleix, no encaixa i acaba sent desviat al principi cap un altra sèrie, per a concloure amb gran anhel i despesa econòmica (es diu que la sèrie ha estat publicada durant molt de temps amb pèrdues). És l'inici d'un llarg purgatori per l'Adachi, oblidat fins 1999, quan els Kappa Boys han decidit novament, amb coratge, prendre el pols al públic italià, proposant Touch, un altra sèrie bastant aconseguida. Aquesta vegada l'èxit ha estat gran i ha garantit a l'Adachi l'entrada en el cercle restringit d'autors de culte i també de moda. No és per casualitat que Rough és un dels títols endarrerits que se sol·liciten amb més freqüència a la Star Comics i estan en fase de publicació moltes altres obres del que ara està considerat com un mestre de la comèdia d'adolescència.

Que és Rough? Aquesta història gira al voltant de la relació entre el nedador Keisuke Yamato i la bussejadora Ami Ninomiya, dues promeses de l'esport japonès. La seva relació neix d'un odi recíproc i es transforma dia a dia, d'any en any, de manera aparentment imperceptible si s'observa en un breu període, però de manera substancial si s'observa durant un període molt més llarg. La narració en episodis de l'Adachi, de fet, reconstrueix perfectament la llarga escalinata que separa l'odi de l'amistat, i l'amistat de l'amor. Petites incomprensions, mirades, mitges frases marquen els episodis de tres llargs anys, el ritme dels quals segueix la cadència de les estacions i les competicions esportives.

Qui són els protagonistes? L'Adachi es concentra principalment en els sentiments i en les circumstàncies que envolten a l'Ami i el Keisuke, aconseguint al mateix temps, crear diversos personatges menors, ben definits. El tercer en discòrdia és segurament l'Hiroki Nakanishi, adversari esportiu i amorós del Keisuke, a més d'amic de la infància i promès de l'Ami. Uns altres amics/enemics de la parella són el Yuji Serizawa, expert nedador, i la Kaori Koyanagi, bussejadora de categoria nacional. La noia, a l'inici és hostil en les relacions amb el Keisuke, però cap al final acaba enamorada del Yamato, això torna al Serizawa, el seu xicot, encara més indisposat en la seva relació amb el Keisuke. Però és en els companys de l'Ami i del Keisuke on l'Adachi mostra la seva habilitat en definir els personatges secundaris. Kyotaro Kitano, Kazuaki Seki, Takeshi Ogata i Masaru Kume, tots tenen dins de la sèrie, el seu moment de "celebritat", la qual cosa permet al lector conèixer-los millor. El manga també està ple de curiosos personatges, ocupant papers consistents, com els pares de l'Ami i el Keisuke, i uns altres més aviat còmics com la Narita o les mares dels nois.

Quina és l'ambientació de la història? Rough és una comèdia clàssica d'adolescents i, com a tal, està ambientada en un escenari principalment escolàstic. Els dormitoris dels nois, així com els llargs passadissos de l'institut Eisen i nombrosos clubs esportius, són l'espai dintre del qual es mouen les vicissituds dels protagonistes. A vegades l'acció se situa en llocs d'estiueig, mentre que molt rarament ens trobem davant d'una ambientació domèstica. En cada ocasió, de qualsevol manera, preval una simplicitat i familiaritat dels llocs que reflecteix de ple l'absència de sofisticació dels personatges.

 

  
CREADOR
Mitsuru Adachi
en 1987

CREADOR GRAFIC
Mitsuru Adachi

COBERTAS
Mitsuru Adachi
del n.1

COPYRIGHT
Mitsuru Adachi
Copyright (c) 1987
all right reserved worldwide


 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §