ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseCaro fratelloDescrizione
DESCRIPCIÓ DE LA SÈRIE


Italiano IT
English ENUS
Español ES
Português POBR
Català CA

INTERNATIONAL
Welcome Page

Dear Brother
per Martina Galea
traduït per Ramon Aznar

Naixement de la sèrie. Estem a l'any 1975: Riyoko Ikeda, autora shojo ja afirmada gràcies al cèlebre Versailles no bara, torna a l'escenari amb un nou mànga titulat Onisama e..., traduït a Itàlia com "Caro Fratello" (Estimat Germà). La breu història, composta solament per quatre llibrets, té tal èxit que mereix, successivament, la transposició en animé.

Que és Dear Brother? La història es centra en les vivencies de Nanako Misonoo, una jove estudianta d'institut que inicia una nova vida a l'escola superior. Les seves experiències es plasmen sobre paper i s'envien al seu estimat germà Takehiko, i d'aquesta manera també el lector percep tots els matissos psicològics que caracteritzen al mànga. Nanako en realitat és gairebé una simple espectadora; l'acció s'articula entorn a un triangle de figures molt complexes: Kaoru, Lady Miya i Saint Just. L'any escolástic que Nanako viu al Seiran, institut marc de la història, representa una fase clau en la maduració de la noia.

Qui són els amics? Takehiko, germanastre de Nanako, a més d'amic de correspondència, és el confident de la noia, que li explica totes els seus dubtes i la perplexitat inherent a la seva nova vida a l'escola superior. Kaoru, senpai de Nanako, és un recolze en la difícil vida quotidiana al Seiran, especialment quan Nanako ha d'afrontar la malícia de les estudiantes de la Sorority. Tomoko és una amiga d'infància de Nanako, amb la qual ha compartit moltes experiències, i amb qui tindrà malentesos al seu ingrés a la superior. Aquestes incomprensions duen a les dues amigues a un allunyament momentani, per a després fer les paus per cap d'any. Rei i Mariko no són exactament "amigues", doncs en molts casos són la causa de sofriment i torbació per a Nanako. Mariko és una companya de classe amb grans problemes psíquics, i només al final de la sèrie pot ser considerada com un personatge positiu. Rei és la persona per la qual Nanako sent un sentiment més profund, i sembla que també Rei correspon a aquestes atencions. En realitat, la figura controvertida de Rei roman aliena a aquest amor, perquè està massa perduda en la seva morbosa relació amb Lady Miya. Altres personatges menors, com Takashi, o els pares de Nanako, acompanyen a la noia en aquest primer, turbulent any d'estudis superiors.

Qui són els enemics? L'antagonista principal de Nanako, pel que es refereix a la seva actitud d'amiga i protectora, és Lady Miya, germana de Rei, encara que la seva hostilitat es dirigeix més cap a la germana que directament a Nanako. Un altra figura negativa és Misaki, companya de classe de Nanako, que no perd l'ocasió de provocar i ofendre a Nanako o a Mariko.

 

  
CREADOR
Riyoko Ikeda
en 1975

CREADOR GRAFIC
Riyoko Ikeda

COBERTAS
Riyoko Ikeda
del n.1

COPYRIGHT
Riyoko Ikeda
Copyright (c) 1975
all right reserved worldwide


 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §