ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseNick RaiderDescrizione

INTERNATIONAL
Welcome Page

Nick Raider
per Paolo Ottolina
traduït per Ramon Aznar

Naixement del personatge. El primer policíac de Bonelli debuta el juny de 1988, firmat per l'escenarista Claudio Nizzi, que des de fa uns anys figura al staff de Tex. Nizzi escull com a model de la sèrie, les novel·les del 87è districte, de Ed McBain; una "police procedural", i per tant, on els policies normals, metropolitans, investiguen emprant procediments i mètodes reals, i són sotmesos a un reglament precís que limita la seva acció.

Qui és? Nick Raider reflecteix la influència que sobre Nizzi exerceix la figura de Tex Willer, com el ranger, Nick és un heroi complert, valent, infatigable, molt hàbil i afortunat. No hi ha criminal que sigui prou perillós per a escapar d'ell, no hi ha un cas prou complicat per a que ell l'abandoni. Amb la cara d'un jove Robert Mitchum, una jaqueta impermeable a les espatlles i la pistola ficada dins el cinturó, Nick Raider és detectiu de la Brigada d'Homicidis de Manhattan, presumeix dels seus orígens italians (l'avi s'anomenava Raidero) i es mou dins la despietada jungla urbana d'aquesta "Gran Illa" de cases.

Qui són els seus amics? El seu company habitual és el negre Marvin Brown, una mena de Eddie Murphy, d'ample rialla i broma fàcil. Juntament amb Marvin tenim al Jimmy Garnet "quatre ulls" detectiu d'oficina; tímid , astorat, especialitzat en investigacions informàtiques, però també sap fer bon ús de la pistola. Coordina el grup, el savi i vell Capità Art Rayan, una mena de pare pels seus joves col·legues. Ben sovint Nick s'aprofita de les informacions del nan Alfie, hàbil delator, de ferma deontologia professional. La promesa de Nick és, ara, la bella i coratjosa periodista Violet McGraw.

Qui són els seus enemics? Tota la mala vida de Nova York és enemiga de Nick Raider, que lliura la seva batalla sense fi, mes darrera mes. Pocs són els personatges negatius reincidents, com l'obesa mafiosa Louise Clementi, una geganta que no deixa mai el seu estimat pal de golf, i la organització criminal de la "Creu Negra", que s'encarrega de donar ajut a delinqüents fugitius.

 

  

Nick Raider 

CREADOR
Claudio Nizzi
en 1988

A CARREC DE
Renato Queirolo

COBERTAS
Giampiero Casertano
del n.1 al n.43
Bruno Ramella
del n.44 al n.99
Corrado Mastantuono
del n.100

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1988-98
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §