ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseNapoleoneDescrizione

INTERNATIONAL
Welcome Page

Napoleone
per Francesco Manetti
traduït per Ramon Aznar

Naixement del personatge. Napoleone va ésser creat el setembre de 1997 per Carlo Ambrosini, un dels més preuats dibuixants de les sèries Ken Parker i Dylan Dog. A l'any 1984, Ambrosini s'havia mostrat com un autor complet a les pàgines de la revista "Orient Express", presentant-nos dues històries de Nico Macchia. Més recentment Ambrosini també ha escrit, per a Dylan Dog, el guió de "Margherite" (DD g2d), una breu narració inserida en el segon àlbum gegant, i els textos de dos llibres de la sèrie regular ("Dietro il sipario", DD 97, i "Il guardiano della memoria", DD 108). En aquestes tres històries s'hi poden trobar, les mateixes temàtiques i els mateixos ambients onírics que després seran típics de les històries de Napoleone.

Presentat inicialment com una mini sèrie de tan sols vuit números de freqüència bimestral, Napoleone conquista immediatament als lectors (el número 1 s'exhaureix ràpidament, amb el que la SBE ha de reeditar-lo tot seguit). Tot i mantenint la mateixa periodicitat, la suposada mini sèrie acaba per ser, a partir de gener de 1999, una sèrie a tots els efectes. Nous col·laboradors s'uneixen a Ambrosini: el debutant Diego Cajelli pels escenaris (vegeu la seva primera prova, "Piccoli banditi", NP 10) i dos autors de prestigi pels dibuixos, és a dir, Paolo Bacilieri (vegeu "La lucertola e il serpente", NP 9) i properament Marco Nizzoli. D'entre els col·laboradors que han treballat amb Ambrosini des dels primers números hem de recordar al menys l'expert Pasquale Del Vecchio.

Qui és? Inspirat físicament en l'actor Marlon Brando (jove ;-) Napoleone és, aparentment, el tranquil (i també una mica introvertit) propietari de l'hotel Astrid, una petita residència situada al carrer Baudelaire, a Ginebra, qui cultiva únicament dues afeccions, l'entomologia (estudi dels coleòpters dels quals posseeix una bona col·lecció) i la criminologia. Bé sigui per casualitat, o bé per l'amistat que el lliga al comissari de policia Dumas, Napoleone es troba molt sovint involucrat, voluntàriament, en casos policíacs. Les històries presentades en els llibres no poden considerar-se realment com "policíaques". A la major part dels casos de fet, només mitjançant els indicis o interferències procedents "d'una dimensió superior" (una forma irreal de concretar l'inconscient col·lectiu de la humanitat) Napoleone aconsegueix portar a terme les veritables "investigacions".

Al passat de Napoleone li han dedicat (de moment) "La lucertola e il serpente" (NP 9), on hi descobrim (en uns "flashbacks"), com i perquè Napoleone després de treballar durant uns anys de policia a l'ambaixada italiana d'Addis-Abeba decideix abandonar l'Àfrica per tornar al món de les "cares blanques".

Qui són els seus amics? Sense comptar l'esmentat Dumas, Napoleone no sembla que tingui molts amics en el veritable i just sentit de la paraula. L'acompanyen tres criatures oníriques (Lucrezia, Caliendo y Scintillone), una mena d'àngels de la guarda estrafolaris i barroers que només ell és capaç de veure. També és important l'afinitat que s'ha creat amb Allegra (trobada en el curs de la "Storia di Allegra", NP 4 i que ja ha reaparegut a "Il Signore delle Ombre", NP 8), una simpàtica xicota que, com Napoleone, està en contacte gràcies al seu follet personal (Robespierre), amb la "dimensió superior". Pel que fa a la seva relació amb l'altre sexe, Napoleone encara que no és un infatigable tombeur de femmes a la Dylan Dog, es defensa bastant bé ;-). Uns altres personatges habituals en quasi tots els seus llibres de la sèrie, a més a més de Dumas i els altres tres follets, són Rose, la majordoma de l'hotel Astrid, i Boulet, l'aclaparat ajudant del comissari Dumas.

Qui són els seus enemics? Napoleone té com "enemics" els criminals que, de tant en tant, ha de fer front. D'entre ells destaca il Cardinale (trobat ja en el primer número de la sèrie), un personatge amb el qual Napoleone havia tingut ja les seves peripècies durant la seva estada a l'Àfrica (vegeu NP 9). Encara que "il Cardinale" ha estat donat per mort a la fi de la història narrada en "Il Signore delle Ombre" (NP 8), no s'exclou en absolut el seu retorn...

 

  
CREADOR
Carlo Ambrosini
en 1997

CREADOR GRAFIC
Carlo Ambrosini

A CARREC DE
Carlo Ambrosini

COBERTAS
Carlo Ambrosini
del n.1

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1997-99
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §