ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseMagico VentoDescrizione

INTERNATIONAL
Welcome Page

Magico Vento
napisao Marco Gremignai
preveo Vedran Jelenic

Tko ga je stvorio? Magico Vento (Carobni Vjetar) djelo je autora Gianfranca Manfredia, takodjer pisca mnogih epizoda Dylan Dog-a i Nick Raider-a. Prvi broj izasao je u lipnju 1997, nakom vise od godine rada. Ekipa crtaca na koje Manfredi moze racunati je vrlo bogata: medju njima su Bruno Ramella (autor modela), Andrea Venturi (naslovnice) i Jose Ortiz (autor brojeva 1 i 3). Manfredijev cilj je stvoriti realisticnu "cowboy" pricu koja bi takodjer sadrzavala i elemente horrora.

Tko je on? Pravo ime Magico Vento-a je Ned Ellis: on je samo vojnik koji je prezivio pokolj. Zbog metalne krhotine koja mu se zarila u glavu prilikom napada, izgubio je pamcenje ali je zadobio neobican dar "prividjenja", te tako za Siouxe, koji su ga nasli ranjenog, postaje "Cudak" . Njegove avanture odigravaju se na podrucju Dakote (jedne od manje proslavljenih drzava u cowboyskim pricama) oko 1870: nekoliko godina nakon rata za otcijepljenje i nedugo prije nego sto ce poceti tzv. indijanski ratovi.

Tko su njegovi prijatelji? U svojim avanturama Magico Vento na svojoj strani ima novinara iz Chicaga, to je Willy Richards, znan i kao Poe po imenu slavnog pjesnika kojega vrlo postuje. Nizak ali vrlo hrabar u potrazi za istinom (cesto voli popiti kap previse), Poe je bitan za rekonstrukciju masakra koja je uzrokovala Nedovu amneziju. Jos jedan lik kojega treba spomenuti je vrac Siouxa Cavallo Zoppo (Sepavi Konj), koji postaje Nedov "vodic" nakon sto ga je izlijecio.

Tko su njegovi neprijatelji? Od prvih brojeva pa do sada, njegov glavni neprijatelj pojavio se puno puta: bestidan biznismen Howard Hogan, koji se obogatio gradeci nekoliko gradova uz zeljeznicku prugu i koji je uzrokovao pokolj u kojem je Ned ranjen. Hogan je zastupnik u senatu, stoga, u buducnosti, sigurno je da ce zauvijek pokusati usutkati Neda i Poa.

 

  

MAGICO
VENTO
 

TVORAC
Gianfranco Manfredi
1997

DIZAJN
Bruno Ramella

UREDNIK
Renato Queirolo

NASLOVNICE
Andrea Venturi
od br.1 do br.31
Pasquale Frisenda
od br.32

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1997-98
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §