ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseMister NoDescrizione

INTERNATIONAL
Welcome Page

Mister No
de Paolo Ottolina
traducerea de Daniela Martinescu

Cum s-a nascut si cine la creat? Autorii lui Zagor, Nolitta si Ferri, scot in iunie 1975 primul numar din ceea ce ar fi trebuit sa devina o mica serie de 5 episoade. Personajul si neobisnuitl peisaj din Amazon au insa un succes deosebit devenind o serie care aztazi ajunge la aproape 300 de numere.

Cine este? Mister No este porecla pilotului american Jerome (Jerry) Drake. Supravietuitor al celui de-al doilea razboi mondial, dezgustat de violenta si de impunerile societatii occidentale si-a parasit patria pentru a.si cauta propriul paradis in linistitul Manaus, orasel brazilian din inima Amazonului. In Manaus isi cumpara un vechi "Piper" castigandu-si existenta ca ghid turistic. Onest, sincer, amator de bautura si femei frumoase, lenes dar mereu pregatit de a se arunca in actiune, este o fire rebela dupa cum o spune si porecla. Incepind de la numarul 241, a fost nevoit sa paraseasca Manaus si sa se stabileasca in orasul sau natal, New York. Dupa nenumarate aventuri, incepand de la numarul 273 se intoarce pe Amazon.

Cine-i sunt prietenii? Mister No nu are un tovaras fix de aventuri, dar deseori l-a intovarasit fostul soldat german Otto Kruger, cunoscut de toti ca Esse-Esse, impreuna au participat la multe betii si la multe aventuri. Alti prieteni buni din Manaus mai sunt barmanul Paulo Adolfo, mecanicul Augustino si cantareata Dana Winter. La New York s-a imprietenit strins cu vorbaretul barman Harvey Fenner si cu proprietarul de localuri Max Culver. Dintre multele sale cuceriri feminine amintim cel putin de frumoasa arheolog Patricia Rowland.

Cine-i sunt dusmanii? Mister No refuza violenta, dar deseori a trebuit sa apeleze la ea pentru a se salva de criminali. Cel mai mare dusman i-a devenit puternicul japonez Kenzo Ishikawa, seful organizatiei cunoscuta sub numele de "Legiunea celor neinsufletiti" si din cauza caruia a fost constrins sa paraseasca Brazilia.

 

  

Mister No 

REDACTOR
Guido Nolitta
"Sergio Bonelli", in 1975

CREATORI GRAFICI
Gallieno Ferri,
Franco Donatelli,
Roberto Diso

INGRIJITORUL EDITIEI
Michele Masiero

COPERTA
Gallieno Ferri
de la nr.1 a la nr.115
Roberto Diso
de la nr.116

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1975-98
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §