ubcfumetti.com
Indice del SitoNovitŕ !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseMister NoDescrizione

INTERNATIONAL
Welcome Page

Mister No
prema Paolo Ottolina
preveo Marko Mohorac

Please select "Centroeuropeo (Windows-1250)" in the Multilanguage support window to view all correct Croatian characters.

Tko ga je stvorio? Isti stvaraoci Zagor, Nolitta i Ferri, pustaju u lipnju 1975 prvi broj serije koja je vijerojatno trebala biti samo mini-serija od 5 epizoda. Lik a i neuobicajena ambijentacija njegovih prica (Amazonija) imaju nevijerojatan uspijeh i miniserija postaje serija koja danas krece prema 300° broju.

Tko je on? Mister No je nadimak Sad-ovog pilota Jerome (Jerry) Drake. Povratnik (veteran) drugog svjetskog rata, napustio je svoju rodni kraj, ozlovoljen nasiljem i ustrojem zapadnjackog društva, da bi tražio svoj raj Manaus, gradic u srcu Amazonije. U Manusu kupuje jedan stari "Piper" i zaraduje za život kao turisticki vodic. Pošten, iskren, ljubitelj alkohola i lijepih žena, lijen ali spreman za akciju, revolucionar po prirodi, kao što pokazuje njegov nadimak. Pocevši od n.241, bio je prisiljen biježati sa Manusa i opet se smiješta u svoj rodni grad, New York. Poslije raznih avantura, od n.273 vraca se u Amazoniju.

Tko su njegovi prijatelji? Mister No nema stalnog partnera u avanturama, ali cesto je uz njega bio ex-vojnik Otto Kruger, poznatiji kao Esse-Esse: zajedno su poodijelili mnoge pijanke i puno akcije. Drugi njegovi prijatelji sa Manaus su bili barman Paolo Adolfo, mehanicar Augustino, pijevac Dana Winter. U New Yorku se sprijateljio sa barmenom Harvey Fenner i sa vlasnikom lokala Max Culver-om. Osvajao je mnoge ženeske likove, izmedu kojih i lijepa arheologinja Patricia Rowland.

Tko su njegovi neprijatelji? Mister No mrzi nasilje, ali je cesto morao biti nasilan da bi se spasio od kriminalaca koji su imali nešto protiv njega. Njegov najveci neprijatelj postao je snažan japana Kenzo Ishikawa, šef organizacije poznate kao "Legija neživih": on je i covijek koji ga je prisilio da biježi iz Brazila.

 

  

Mister No 

KREATOR
Guido Nolitta
"Sergio Bonelli", 1975

CRTEŽ
Gallieno Ferri,
Franco Donatelli,
Roberto Diso

UREDNIK
Michele Masiero

NASLOVNICE
Gallieno Ferri
od br.1 do br.115
Roberto Diso
od br.116

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1975-98
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §