ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseMister NoDescrizione

INTERNATIONAL
Welcome Page

Mister No
per Paolo Ottolina
traduït per Ramon Aznar

Naixement del personatge. Els mateixos creadors de Zagor, Nolita i Ferri, donen vida el juny de 1975, al primer número de la que havia de ser, probablement, una minisèrie de 5 episodis. El personatge i la insòlita ambientació de les seves aventures (l´Amazones) obtenen un èxit increïble i la minisèrie prosegueix en una sèrie que avui és a prop del número 300.

Qui és? Mister No es el malnom del pilot dels Estats Units Jerome (Jerry) Drake. Veterà de la Segona Guerra Mundial, ha deixat la seva patria disgustat per la violència i les imposicions de la societat occidental, per cercar el seu paradís a la plàcida Manaus, ciutat brasilera al cor de l´Amazones. A Manaus, compra un vell Piper i es guanya la vida fent de guia turístic. Honest i sincer, li agrada l´alcohol i les dones maques, dropo però sempre a punt per l´acció, es un rebel per naturalesa com ho demostra el seu malnom. D´ençà del n.241 (juny 1995) es va veure obligat a fugir de Manaus i s´ha establert a la ciutat on va nèixer, Nova York. Despres de moltes aventures, des de el n.273, ha tornat a l'Amazones.

Qui són els seus amics? Mister No, no té un company fixe a les seves aventures, però molt sovint ha tingut al seu costat l´ex-soldat alemany Otto Kruger, més conegut com Esse-Esse: junts han compartit moltes gresques i molta acció. Altres bons amics a Manaus van ser: el barman Paulo Adolfo, el mecànic Agustino i el cantant Dana Winter. A Nova York, té una gran amistat amb el xerraire barman Harvey Fenner, i amb el propietari de clubs Max Culver. Moltíssimes són les conquestes femenines, de les que almenys podem recordar la bonica arqueòloga Patricia Rowland.

Qui són els seus enemics? Mister No rebutja la viòlencia, però sovint ha tingut que emprar-la per salvar-se dels criminals que li buscaven les pessigolles. El seu pitjor enemic ha esdevingut el poderós japonès Kenzo Ishikawa, cap de l´organització coneguda com la "Legió dels no-vivents": és l´home que l´ha forçat a deixar el Brasil.

 

  

Mister No 

CREADOR
Guido Nolitta
"Sergio Bonelli", en 1975

CREADORS GRAFICS
Gallieno Ferri,
Franco Donatelli,
Roberto Diso

A CARREC DE
Michele Masiero

COBERTAS
Gallieno Ferri
del n.1 al n.115
Roberto Diso
del n.116

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1975-98
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §