ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseMartin MystèreDescrizione

El món de
Martin Mystère

(versió espanyola) ES

INTERNATIONAL
Welcome Page

Martin Mystère
per Paolo Ottolina
traduït per Ramon Aznar

Naixement del personatge. Alfredo Castelli, guionista de Zagor i Mister No a Bonelli Editor, dóna vida a l´arqueòleg Martin Mystere, "Investigador de l´impossible", el 1982: la sèrie es una veritable aposta, doncs per primer cop es deixa de costat la veta de l´aventura clàssica obrint l´historieta popular a temes culturals. Cada episodi està ple de notes i curiositats històriques, geogràfiques, antropològiques, sociològiques: la cultura, en el seu sentit més ampli, s´ha ficat dins de l´historieta Bonelli. Per les característiques esmentades, la sèrie s´ha guanyat un públic molt atent i fidel.

Qui és? Martin Mystere és un setciències. Llicenciat en antropologia, ha assolit nombroses especialitzacions (arqueologia, història del art, cibernètica). Gran coneixedor de la cultura popular, li agrada enlluernar als seus interlocutors amb la seva "omnisciència". Daltra banda, no és un acadèmic repel lent ; ple d´humor i d´ironia, se´n riu dels seus defectes i en fa broma. Ha viscut molt de temps en un monestir tibetà, on ha après molts secrets esotèrics i s´ha guanyat el místic "tercer ull". Els seus estudis i investigacions transcorren per camins molt sovint menyspreuats i ridiculitzats per la ciència oficial.

Qui són els seus amics? Mystere té un ajudant, Java, nascut fa milions d´anys. Java és un autèntic home de Neandertal que s´afegeix al seguici de Martin a América, procedent de la misteriosa "Ciutat de les ombres diàfanes"; amagada dins una vall perduda del Himàlaia. En el curs d´una dramàtica aventura, Martin es va guanyar l´afecte i el reconeixement de l´home de Neandertal, que un cop arrivat a la vida moderna, ha sabut adaptarse sense gaires problemes. Java és mut i s´expressa en Amerslam, el llenguatge dels sord-muts; intel ligent i perspicaç, posseeix una força física extraordinària i una intuïció animal que més d´un cop han estat de gran ajuda, en situacions desesperades. L´altre personatge assidu a la sèrie, és l´eterna promesa de Mystere, la bonica i rossa assistent social Diana Lombard: tenaç i assenyada, Diana ha participat en les aventures de Martin i espera el dia en que aconseguirà posar un anell de noces al dit del seu refractari company.

Qui són els seus enemics? La nèmesi de Mystere és l´ex-amic i ex- col lega Sergej Orloff: home de negocis estimat i respectat per tots, però Martin coneix la seva ambició i dolenteria. En moltes ocasions s´ha trovat i enfrontat a Martin, quasi arribant a matar-lo. En una aventura recent però, sembla que s´ha reformat i que fins i tot podria tornar al bon camí. L´enemic més poderós de Mystere no té una veritable cara: és la poderosíssima, secreta i quasi invencible societat dels "Homes de negre". Aquesta és una mena de secta que des de mil lennis s´encarrega d´amagar a la societat qualsevol descobriment que vagi en contra del "sentit comú" i les normes establertes : per exemple, amaga sistemàticament totes les proves de l´existència d´extraterrestres i de civilitzacions perdudes, com l´Atlàntida i Mu.

 

  

Martin Mystère 

CREADOR
Alfredo Castelli
en 1982

CREADOR GRAFIC
Giancarlo Alessandrini

A CARREC DE
Alfredo Castelli,
Carlo Recagno


COBERTAS
Giancarlo Alessandrini
del n.1

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1982-98
all right reserved worldwide


PAGINA OFICIAL a INTERNET
MMM on WWW
creada en 1996

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §