ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseStorico e VarieDescrizione

INTERNATIONAL
Welcome Page

Judas
per Marco Migliori
traduït per Ramon Aznar

Naixement del personatge. L'any 1979 Ennio Missaglia (1930-1993), que no era pas un autor novell, realitza Judas amb l'ajut del seu germà Vladimiro i de Ivo Pavone. Com pràcticament tots els títols publicats en aquell temps per Bonelli, es tracta d'un western. Un western que aparentment té en compte algunes temàtiques que ja s'havien afermat (l'heroi no es tot d'una peça), i es presenta com un personatge particular. Això és en aparença, perquè la sèrie pateix de molts problemes. El dibuix es insegur i de vegades precipitat ja que només son dos els dibuixants. L'escenari desapareix amb freqüència per tal de cobrir les 96 pàgines. Els diàlegs, sobretot al començament, exageren molt marcadament el caràcter cínic del personatge i sense pietat dels dolents, d'una manera tan afectada que sovint resulta poc realista i banal. Després del considerable fracàs de la sèrie, els mateixos autors ho tornen a provar amb Gil.

Qui és? Sota l'aparença d'un pistoler cínic e infal·lible s'amaga en realitat un perdedor. Un dur que treballa per Pinkerton, odiat pels seus mateixos col·legues, per la seva forma de tractar-los, i la facilitat en l'ús de les armes. L'odi envers els criminals, el porta a perseguir amb acarnissament a qualsevol que hagi de detenir, sense preferències respecte al "viu o mort". El seu mateix malnom, Judas, li ve de trair els seus companys atracadors, per haver causat la mort de la dona (Vivian) estimada. L'amargura i el sentiment fan per tant de leit-motiv a bona part dels àlbums del començament tot i que no s'explica el seu passat, encara que es veu il·lustrat amb un bon flash-back de Allan Pinkerton al n. 6.

Qui són els seus enemics? Pràcticament sense amics, si excloem l'estimació que li tributa Allan Pinkerton, d'altra banda Scott té molts enemics. No tan sols els criminals que ha de capturar, sinó també els companys que no l'estimen. Famós entre els criminals que amb menyspreu l'anomenen Judas, Alan Scott sovint ha d'afrontar casos en que la persona a capturar té bones raons de la seva part. Emblemàtic és el cas n.7, en el que Judas persegueix un bounty killer indi que vol venjar-se. A diferencia de Tex, Judas es posa de part de la llei sense trobar solucions, i al final sempre té l'inevitable amargura d'un epíleg injust.

 

  

Judas - 8kb 

CREADOR
Ennio Missaglia
en 1979

CREADOR GRAFIC
Vladimiro Missaglia

COBERTAS
Vladimiro Missaglia
del n.1

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1979-80
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §