ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseLegs WeaverDescrizione

INTERNATIONAL
Welcome Page

Legs Weaver
napisao Paolo Ottolina
preveo Vedran Jelenic

Tko ju je stvorio? Specijalni agent Legs Weaver pojavljuje se u seriji Nathan Never, od prvog broja: zajedno sa sa Sigmundom Baginovom, vrhunskim informaticarem, ona je agent agencije Alpha, odmah uz bok Nathana. Tri su autora, Michele Medda, Antonio Serra i Bepi Vigna, odlucili su dati Legs posebnu seriju u sijecnju 1995. Izvorno dvomjesecnik, ali krajem 1996 serija pocinje izlaziti svaki mjesec.

Tko je ona? Njezino pravo ime je Rebecca Weaver: nadimak je zaradila u zatvoru u Blackwallu gdje je provela jedno vrijeme. Reiser, upravitelj agencije Alpha pustio ju je iz zatvora a u zamjenu za slobodu Legs postaje prvi agent te agencije. Ona je krutog karaktera i sklona nasilju (njezina omiljena uzrecica je "nasilje rijesava sve"), ali takodjer je vesela i darezljiva. Njezina stvarna narav zapravo se razlikuje od one u seriji o Nathan Neveru: nove avanture su vrlo duhovite akcijske komedije, ili cak "komicno-lude" pripovijesti. To je razlog da je njezin lik izgubio pocetnu krutost i postao vise ironicniji. U toj seriji, prvoj posvecenoj zenama medju Bonellijevim stripovima, takodjer se nazire tracak veselog eroticizma.

Tko su njezini prijatelji? Legs dijeli stan i avanture sa jos jednim agentom agencije Alpha, May Frayn. May je brineta, zasigurno vise zenstvena nego Legs, ali jednako hrabra i odlucna. Tu je jos jedan stanar: Harvey, kulturni i spektakularni mali zmaj sa mogucnoscu govora, kojeg Legs sa prezirom zove "leteci mis". Jedan od sporednih likova je mladi i bojazljivi susjed Rick, koji je ocajnicki zaljubljen u Legs. Sigmund je nezamijenjiv za Legs i May: on podrzava agente u akcijama sa njegovom vlastitom elektronskom masinerijom. Legs se takodjer nasla u mastovitim avanturama u "paralelnom" svijetu zvanom Waldur, gdje je svi znaju kao ratnicu Sonju; u Walduru Sonja takodjer ima sestru, Jennu.

Tko su njezini neprijatelji? Medju neprijateljima koji se pojavljuju vise puta, mozemo spomenuti tajanstveno udruzenje koje se bavi genetikom, "Crne Dame", i mocan "Klub Grijeha".

 

  

Legs Weaver 

TVORCI
Medda, Serra & Vigna
1991

DIZAJN
Claudio Castellini
Claudio "Marvel" Castellini

UREDNIK
Antonio Serra

NASLOVNICE
Mario Atzori
od br.1

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1991-99
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §