ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseKen ParkerDescrizione

INTERNATIONAL
Welcome Page

Ken Parker
per Paolo Ottolina
traduït per Ramon Aznar

Naixement del personatge. Concebut en un inici per sortir dins de l'antològica col·lecció de western ("Col·lecció Rodeo"), va agradar a l'editor, qui va decidir donar-li una sèrie en propietat. Ken Parker debuta al juny de 1977. Els textos són de Giancarlo Berardi, i els dibuixos d'Ivo Milazzo, que dibuixa Ken amb els trets de Robert Redford: ambdós firmaran quasi tots els episodis de la sèrie, constituint una parella que ja forma part de la història del còmic italià. Amb Ken Parker, la historieta popular italiana dóna un fort cop de timó: escenaris d'inesperada consistència i temes universals (la violència, el racisme, l'explotació, la recerca de la pròpia identitat) entren en un western que només ho és d'aparences. Desgraciadament, per exigències dels autors i per la dificultat de guanyar-se un públic nombrós, la sèrie inicial es veu interrompuda l'any 1984, amb el n.59. A continuació Ken s'ha vist publicat en revistes antològiques, en una revista només seva (Ken Parker Magazine) i dins d'una col·lecció especial de 180 pàgines.

Qui és? El seu pare literari, Giancarlo Berardi, diu: "Ken Parker és un home d'avui, amb problemes d'avui. No té cap certesa, cap seguretat, viu dia a dia amb els ideals que s'ha construït per si mateix cercant ardentment, desesperadament, coratjosament i amb el dolor d'ésser coherent". Fusell llarg (aquest és el seu malnom, degut al seu inseparable i arcaic fusell Kentucky) és un caçador, un escolta de l'exèrcit, un sheriff, un detectiu, un escriptor; fa mil treballs dins del món violent i salvatge del vell oest (les seves aventures comencen el 29 de desembre de 1868), sense perdre de vista la seva identitat d'home pràctic, però idealista, positiu, capaç d'estimar i de donar-se amb generositat. La gran qualitat dels episodis i la singularitat del personatge, tan allunyat d'herois clàssics com Tex o Zagor, li han fet conquerir un petit, públic incondicional i una gran quantitat d'estudis i treballs de critica.

Qui són els seus amics? Les circumstàncies o la voluntat de no aturar-se han obligat a Ken a traslladar-se sense repòs, per tots els Estats Units: això no l'hi ha permès compartir les seves aventures amb un company constant. Així l'han anat acompanyant el caçador Dashiell, la noieta Pat O'Shane, el grassonet esquimal Nanuk, la gosseta Lily. Ken ha sigut un membre, durant un cert temps, d'una tribu d'indis Hunkpapa: havent-se casat amb Tecumseh, després morta en un assalt del exèrcit americà. Theba, fill de Tecumseh (nascut d'un matrimoni anterior de la dona) ara viu a Boston (amb el nom de Teddy) i considera a Ken com el seu pare veritable.

Qui són els seus enemics? En una sèrie d'àlbums inicials, Ken s'enfronta amb un assassí despietat: Donald Welsh, anomenat "L'afortunat". Mort Welsh a l'àlbum n.8 "Gran cop a San Francisco", Ken no ha tingut més adversaris reincidents. De totes formes, a cada episodi, es veu obligat a lluitar contra els que practiquen la violència, contra la intolerància, contra la ignorància, contra l'avidesa. L'enemic més gran i, d'altra banda invencible, no és un personatge d'historieta, si més no l'esquifit nombre de lectors que obliguen als seus incondicionals fans fins i tot a pregar per a que Ken segueixi cavalcant per els quioscos italians.

 

  

Ken Parker 

CREADOR
Giancarlo Berardi
en 1977

CREADOR GRAFIC
Ivo Milazzo

A CARREC DE
Graziano Frediani

COBERTAS
Ivo Milazzo
del n.1

COPYRIGHT
SBE/Berardi&Milazzo
Copyright (c) 1977-98
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §