ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseJuliaDescrizione

INTERNATIONAL
Welcome Page

Julia
napisao Fabrizio Gallerani
preveo Vedran Jelenic

Tko ju je stvorio? Prvi broj Julie objavljen je u listopadu 1998, tvorac je Giancarlo Berardi sa grafickim doprinosom Luce Vanninia sto je definitivno potvrdilo raspad veze izmedju autora i njegovog kolege Ive Milazza, sa kojim je dijelio neizbrojiva radna iskustva, pocevsi sa nezaboravnim Ken Parkerom.

Tko je ona? Graficki oblikovana po izgledu glumice Audrey Hepburn, Julia zivi u Garden City-u, fiktivnom gradicu u New Jersey-u (u tom zamisljenom literarnom svijetu taj je gradic udaljen manje od sat vremena voznje od New Yorka), ona predaje kriminologiju na koledzu i suradjuje sa lokalnom policijom. Prezivjevsi neugodno te jos nepoznato traumaticno iskustvo koje je trajno okarakteriziralo njenu psihu (njeni snovi vjecno su uznemiravani nocnim morama) ona zapisuje svoje najintimnije ispovijedi u svojem dnevniku.

Tko su njezini prijatelji? Nakon iznenadnog prekida veze sa svojim deckom, Julia zivi sama, drustvo joj pravi jedino macka Toni i sobarica Emily. Njezina dnevna rutina podijeljena je na predavanja na koledzu i vise zahtjevniju, suradnju sa narednikom Benom Irvingom i porucnikom Alanom Webbom, sa kojima ljudski i profesionalni odnosi stalno lebde izmedju povjerenja i borbe, te takdojer, duguje nepriznajucu "zavist" detektivu Leu Baxteru, bliskom prijatelju i njezinoj "desnoj ruci" u mnogim istrazivanjima. Rjedji su kontakti sa njezinom manjom sestrom Normom, profesionalnom manekenkom, ovisnom o drogi. Cesci su pak Julijini posjeti njezinoj baki Lillian, stanovnici odmaralista na rubu grada.

Tko su njezini neprijatelji? Berardijeva junakinja stavlja svoje znanje ljudske psihologije na uslugu policiji, pridonoseci shvacanju motiva koji pokrecu kriminalce na nedjela. Cesto, Julia se nadje u situaciji da mora suprotstaviti psiholosku stranu istrage tipicnom odlucivanju snaga zakona, nastojeci rasvijetliti tugu skrivenu u dusi cak i kod najkrvolocnijeg ubojice. Izmedju svih kriminalaca sa kojima se Julia susrece istice se posebno negativna figura Myrna Harrod, serijska ubojica homoseksualnih sklonosti, glavni junak prve tri epizode, cije hvatanje je bila pripovijedacka prigoda da se opravda njezin povratak suradnji sa zakonom.

 

  
TVORAC
Giancarlo Berardi
1998

DIZAJN
Luca Vannini

UREDNIK
Giancarlo Berardi

NASLOVNICE
Marco Soldi
od br.1

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1998
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §