ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseJonathan SteeleDescrizione





INTERNATIONAL
Welcome Page

Jonathan Steele
per Riccardo Panichi
traduït per Ramon Aznar

Naixement del personatge. Jonathan Steele apareix en els quioscos italians a l'abril de 1999. Projectat inicialment com una mini sèrie, es converteix en una sèrie autònoma com a conseqüència del tancament de Zona X, a la que en principi estava destinada. El seu creador, i ara com ara únic autor, és Federico Memola, mentre que la caracterització gràfica del personatge és fruit del treball de Teresa Marzia, dibuixant de Legs Weaver.

Qui és? Jonathan Steele és un investigador privat que es mou per la Terra de l'any 2020, un planeta estremit per la sobtada arribada de l'era de la màgia, nou anys endarrere. Un sotrac temporal que es manifesta a través de la mutació física de molts dels seus habitants. Amb la finalitat d'obstaculitzar la proliferació dels inevitables perills de caràcter màgic, Jonathan ha fundat amb les seves amigues Jasmine i Myriam, expertes en màgia i esoterisme, una agència d'investigacions màgiques a París, ciutat que serveix de base per als tres protagonistes.

Qui són els seus amics? De caràcter solitari i substancialment egoista, Jonathan lluita per desenvolupar les relacions afectives. No obstant això, en els primers episodis de la sèrie, el ros protagonista ha sabut trobar dues companyes de calat, amb les que comparteix sovint l'escena. La primera, en ordre d'aparició, ha estat Jasmine Rashad, meitat pakistanesa i meitat alemanya, model de professió però apassionada per la màgia des de petita (entre altres coses és capaç de recitar encisos extrets d'un llibre de família). D'entrada un poc altiva i superba, aviat ha sabut trobar un enteniment ja sigui amb Jonathan o bé amb la canadenca Myriam Leclair, l'altra noia del grup. Myriam és una vella amiga de Jonathan (del qual ha estat sempre enamorada) i, per les seves formes abundants i el seu caràcter exuberant, amb freqüència ocupa el paper de parella còmica. La seva peculiaritat és la d'haver heretat d'una fada, les poderoses facultats que es manifesten cada vegada que es veu amenaçada per forces màgiques d'origen desconegut.

Qui són els seus enemics? Jonathan és l'eix d'una batalla que algunes divinitats estan dirigint contra una misteriosa amenaça, que afecta al destí de la Terra. El principal artífex d'aquest perill sembla ser Thomas Rickman, cap del projecte de construcció de la primera colònia terrestre estable sobre la Lluna, animat per misterioses i obscures dobles finalitats. Una enemiga molt més clàssica és Xenia Kristatos, cap de la Crimson Seven, una organització terrorista que usa la màgia indiscriminadament per tal de portar a terme els seus propis plans.

 

  
CREADOR
Federico Memola
en 1999

CREADOR GRAFIC
Teresa Marzia

A CARREC DE
Federico Memola

COBERTAS
Giancarlo Olivares
del n.1

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1999
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §