ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseGordon LinkDescrizione
DESCRIPCIO DEL PERSONATGE


Italiano IT
English ENUS
Español ES
Català CA

INTERNATIONAL
Welcome Page

Gordon Link
por Emanuele De Sandre
traduït per Ramon Aznar

Naixement del personatge. Gordon Link representa el debut en el món de les historietes, per al pare de Magico Vento, Gianfranco Manfredi. La Dardo, l'agost de 1991, acaba amb les demores i envia als quioscs després d'anys de només reeditar (Blek Macigno, Capità Miki i d'altres) un nou personatge, amb la intenció de tractar d'emular l'estrepitosa explosió "dylandogiana" (el mateix mes que sortia a la venda el n.51 de Dylan Dog, "Gent que desapareix", de Sclavi i Coppola). Manfredi, amb l'experiència de Gordon Link, va saber fer-se apreciar fins el punt d'entrar a la Bonelli per a escriure Dylan Dog i Nick Raider.
El creador gràfic, i autor de totes les portades, és Raffaele Della Monica, que a la fi dels '80 havia ja debutat en Tex, i en aquest moment és un dels pilars dels dibuixos de Zagor.

Qui és? Gordon (com Flash Gordon, el símbol de l'aventura fantàstica engendrat pel gran Alex Raymond) Link (simbolitza els nexes entre el més enllà i el més ençà), i que els seus trets provenen dels de Kyle MacLachlan, alies el Cooper de Twin Peaks, és l'extravagant cap i coordinador d'un autèntic exèrcit de caça-fantasmes, els Ghostfinder. La seva base d'operacions a més d'habitatge és una vila posmoderna i posatómica en el interland de Hinterland, capital dels Estats Units d'Europa. Gordon Link és un ex-policia del Departament Casos Estranys (els X-files ante-litteram?), fuma en pipa, i és aficionat a un cert dandisme, sobretot en el vestir, condueix un Bugatti 110 matrícula L.I.N.K. que arriba als 270 per hora, i està gairebé divorciat de Jessica Pinkerton (comissari de policia), amb la qual no obstant segueix ficant-se al llit a pesar dels problemes persistents, ella no es lleva mai l'armilla antibalas.
Gordon fuma en pipa, perquè, com ens explica Manfredi, parafrasejant A. Jakovsky, en el primer Especial Lectors, la pipa "sempre ha estat considerada com alguna cosa sagrada, com un objecte gairebé màgic". Les expressions típiques de Gordon Link són "ghosteria!" i "naturalment!"

Qui són els seus amics? L'equip de Gordon Link és un revoltim de personatges certament estereotipats, si bé forjats cadascun d'ells en la més pura demència, estan delineats amb astuta ironia. Tenim a Helga, secretària i sensitiva, bella, punk i una mica prostituta. Verbalment li agradaria fer-lo amb freqüència, però en realitat la hi veu negar-se més que cedir a les adulacions. Amb Gordon té una relació de gran amistat, encara que de tant en tant pensa en el seu cap...
Nick és el "budspencer" (versió Nen) de la companyia. La seva força bruta, la seva bogeria surrealista i el seu humorisme escatològic fan d'ell el còmic de la tropa. Li encanten les bananes, el gimnàs, la moto, i li agrada donar clatellots. El seu italià és bastant balbucejant. Arun Chuckraverty alies Chuck és el savi boig, una espècie de Sigmund Baginov intoxicat o de Q (jamesbondià) esgotat. La seva exclamació típica és "Bingo!"
Kalimba, planta carnívora amb una tija de més de tres metres i una boca oberta que pot abastar un volum impressionant, defensa la casa dels ghostfinder dels intrusos. En el seu honor un rètol sobre la porta de la vila diu "Cave Plantam". I per fi Puki, la mascota del grup. És un element, una petita creatura inspirada en els terribles critters (boles de pèl amb boques de tauró) però absolutament inofensiva. Roman sota la forma de divertida calcomania a la samarreta de Gordon Link, si és evocat surt de la samarreta, la major part de les vegades, trencant la preciosa camisa del nostre personatge. El tendre Puki estima les telecàmaras i li encanta crear problemes. La seva frase típica és "Pukiii!" La seva trobada amb Gordon es narra a l'especial a tot color mai publicat.

Qui són els seus enemics? Gordon Link ha tingut una vida editorial massa breu per a poder destacar qualsevol enemic recurrent. No obstant això tenim un personatge que vam trobar en més d'un episodi, és el cowboy Jack Condor, un Lee Van Cleef mort, aparegut i desenfrenat, autèntic símbol d'aquell horror-western al que Manfredi donarà vida successivament amb Magico Vento.
Els ghostfinder en els diferents àlbums lluiten amb espectres de totes les nacionalitats i de tota naturalesa, monstres de qualsevol ímpetu i coloració, a més de bojos monjos de les més variades classes religioses, tots éssers dignament alineats amb la gran tradició del cinema de sèrie Z i amb la literatura de gènere fantahorrorpulp dels bons vells temps.

 

  

Gordon Link 
CREADOR
Gianfranco Manfredi
en 1991

CREADOR GRAFIC
Raffaele Della Monica

A CARREC DE
Gianfranco Manfredi

COBERTAS
Raffaele Della Monica


COPYRIGHT
Editoriale Dardo
Copyright (c) 1991
all right reserved worldwide


 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §