ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseGeaDescrizione
DESCRIPCIO DEL PERSONATGE


Italiano IT
English ENUS
Français FR
Español ES
Português POBR
Català CA

INTERNATIONAL
Welcome Page

Gea
per Daniele J.Farah
traduït per Ramon Aznar

Naixement del personatge. Ideada l'any 1994 per la ment i la mà de l'autor complet milanés Luca Enoch, romandrà durant 5 anys guardada en un calaix. Després d'aquesta llarg període de congelació, l'idea original ha seguit un nou rumb. Així la Gea "rockera" que viu en un món de conjunts juvenils a la recerca del primer contracte discogràfic ha madurat en la Gea Baluardo al servei dels Arcàngels. D'aquesta manera va veure per fi la llum al juny de 1999 publicada per Sergio Bonelli Editore en àlbums semestrals. Portades, textos, dibuixos i ressenyes totalment a càrrec de Lucca Enoch, autor conegut a nivell nacional gràcies a l'autora de graffiti Sprayliz (un altre personatge femení d'adolescents).

Qui és? Aquesta pregunta té almenys dues respostes. La primera és que Gea és un Baluard. Els Baluards són guardians designats pels Arcàngels per a vigilar les impalpables fronteres entre els diversos plànols de l'existència (altres dimensions). El seu deure és impedir l'entrada als "migrants" extra dimensionals en el nostre món. Per a realitzar la seva tasca, estan autoritzats fins i tot a suprimir les entitats intruses. Després existeix la segona resposta: Gea és una adolescent. Té catorze anys, però això només en un començament, ja que l'autor té la intenció de fer que el temps transcorri per a ella d'acord amb un ritme preestablert. A l'aventura publicada a l'octubre de 2001 ha complert, per exemple, quinze anys. Gea viu sola en un loft, freqüenta l'escola i practica el kendo i l'esgrima com activitats esportives. Com molts nois i noies de la seva edat freqüenta els concerts, toca el baix en un conjunt i somnia amb la seva primera experiència sexual que encara no ha viscut. Aquestes dues personalitats (Baluard/adolescent) coexisteixen sense excloure's. La gran responsabilitat que pesa sobre les espatlles de Gea no limita la despreocupada vida de l'adolescent. La noia no és el taló d'Aquil·les del Baluard, no comprometent per tant la seva capacitat de judici i fredor en l'execució de les seves tasques. És òrfena, però no recorda com ha perdut als seus pares. No tant per la commoció, com per un determinat segell imposat en la seva ment pels Supernos, que li impedeix recordar. Això és així perquè el coneixement és un fruit que s'assaboreix a petits mossos. Amb l'estudi assidu, la meditació i l'experiència recorrerà el seu camí de desenvolupament personal que li permetrà descobrir les nocions encara latents en ella i que procedeixen de la seva ascendència per línia materna. Per a validar cada esglaó de la seva ascensió en els coneixements apareix en cada ocasió un tatuatge, sempre diferent, en el palmell de la seva mà, com si fos la qualificació en una llibreta celest. Duu una creu en el coll (vegi's l'article "Sota el signe de la creu" - en Italià) que és la fusió de 4 efes que representen els Quatre Mitjans (Força, Fe, Fermesa i Confiança - Fiducia en Italià) que un Baluard ha de posseir per a desenvolupar la seva missió. Els fets no es situen en cap període històric concret, si bé moltes temàtiques afrontades són molt actuals. La ciutat que viu Gea no està definida geogràficament. Podria ser qualsevol ciutat moderna i cosmopolita.

Qui són els seus amics? El gat Cagliostro és la seva família. És un gat negre encisat, sobre el front del qual apareix una estrella blanca cada vegada que una entitat invasora es a prop i es revela així com una espècie de gos de trufes que conduirà a Gea a l'inquilí no desitjat de torn. El simpàtic i vital Leonardo és un íntim amic de Gea, immòbil a la seva cadira de rodes a causa d'un pirata de la carretera. Afortunadament ha conservat l'ús dels seus dos braços que desfoga tocant la bateria del conjunt amb el vigor de les quatre extremitats. Leonardo coneix la doble vida de Gea. Sigfrido, anomenat Orca Assassina, homosexual declarat, forma part d'un equip d'hoquei sobre gel. L'oncle de Gea (que en realitat no és el seu oncle) és el que li ha construït una falsa identitat a Gea amb les relacions familiars adients. El pare enginyer i la mare cantant soprano, sempre ocupats en l'estranger per treball, òbviament no existeixen. L'oncle (que no té una cara) facilita a Gea, per altre banda, els mitjans econòmics per la seva subsistència. Després estan els companys d'escola que comparteixen amb Gea la passió per la música, entre els quals Vic i l'amiga Paula (cantant del grup), altres baluards amb nivells d'experiència molt elevats, Tara (una de les deu formes de la deessa Kali) que és la seva guia espiritual i tota una sèrie d'entitats invasores innòcues a qui Gea tolera la presència, com són els Blemii, i els Naga, les Aparicions i els Sátirs. Ben sovint els camins de Gea es creuen amb criminals tradicionals. Gea resulta així inconscient aliada de figures positives com Ahmad Al Khatib (detectiu de policia d'origen palestí). Finalment recordarem el torbat Diddly, responsable de la poc valorada "secció de contactes estranys" dels serveis secrets.

Qui són els seus enemics? Els enemics dels Arcàngels són els seus enemics. Ni més ni menys que la Raça Enemiga coneguda com els Diables. Representants dels Diables en la ciutat de Gea, són concretament Ardat-Lili i l'Esarca. L'Esarca és, segons la jerarquia dels dimonis, més poderós que Ardat-Lili, però ha aparegut incomplet en el nostre plànol d'existència. El seu cos en disgregació necessita contínues dosis d'energia vital i per tant roman en una mena de presó forçosa. Ardat-Lili (encara que sotmesa a les ordres de l'Esarca) és realment el veritable enemic de Gea al dur una vida normal fins i tot devant els ulls de l'opinió pública. Ardat-Lili (coneguda com la Diva) està socialment integrada, amagant-se darrera la identitat d'una estilista famosa. Altres criatures unides als Diables, trobades fins ara, són els Rakshasa (un d'ells és l'ajudant de la Diva), els Gregaris, els Alferes i els Maziqin. Però no falten ni tan sols baluards renegats i criminals tradicionals com els traficants d'òrgans, explotadors de menors, raptors i terroristes.
 

  

Gea 

CREADOR
Luca Enoch
en 1999

CREADOR GRAFIC
Luca Enoch

A CARREC DE
Luca Enoch

COBERTAS
Luca Enoch
del n.1

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1999
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §