ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseBrendonDescrizione

INTERNATIONAL
Welcome Page

Brendon
napisao Alessandro Franchini
preveo Vedran Jelenic

Tko ga je stvorio? Brendon se pojavio na kioscima u Italiji u lipnju 1998 kao dvomjesecnik (i dalje izlazi kao takav). Njegov "otac" odaziva se na ime Claudio Chiaverotti, stari poznanik Bonellijeve skole.

Tko je on? Crnih ociju, rijetko se smije i cesto je usamljen. To je Brendon, vitez sudbine, placenik koji nastoji prezivjeti u svijetu unistenom kisom meteora. Nakon unistenja, ljudski rod oporavljao se stoljecima a pojavili su se i mutanti, u vecini slucajeva divlji i okrutni. Usprkos unistenju, Brendon je sacuvao covjecnost, plemenitost i povjerenje u prijateljstvo; vecina njegovih avantura ukljucuje ubojice i pljackase, ali ne oskudijeva ni nadnaravnim.

Tko su njegovi prijatelji? Njegov robot, batler Christopher, koji mu dosadjuje neobicnim receptima zasnovanim na povrcu, doktor Emid Nox, svojstven lik ali vrlo sposoban u svojoj profesiji, te vjeran konj Falstaff.

Tko su njegovi neprijatelji? Bio u pitanju pojedinac od krvi i mesa ili cijela sekta naziva Crni Mjesec, odgovorna za smrt Brendonove majke; vitez sudbine, miran mladic, zakleo se posvetiti ostatak zivota unistenju te jezovite sekte.

 

  
TVORAC
Claudio Chiaverotti
1998

DIZAJN
Corrado Roi

UREDNIK
Claudio Chiaverotti

NASLOVNICE
Corrado Roi
od br.1

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1998
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §