ubcfumetti.com
Indice del SitoNovità !Cerca nel SitoScrivi a uBC
DatabaseStoria del WestDescrizione

INTERNATIONAL
Welcome Page

Bella & Bronco
per Marco Zucchi
traduït per Ramon Aznar

Naixement de la sèrie. La sèrie Bella & Bronco apareix als quioscos italians el mes de juliol de 1984. Ideada per Gino D'Antonio, el veterà de la Storia del West amb prou feines acabada, de la que n’és responsable per les portades i els textos a més de dibuixar-ne el primer episodi.

El format. Des del primer número es presenta com una sèrie diferent de les altres; el format 21*26 en lloc del clàssic 16*21, el nombre de pàgines 64 en lloc de les 96 habituals en aquell moment, i el preu de 1100 lires a diferència de les 800 dels altres àlbums. La subdivisió de les "planxes" però, és sempre la mateixa, tres tires amb dues vinyetes per tira en general.

Cada àlbum presenta a la segona pàgina de coberta el que els americans defineixen com a "pin-up", és a dir, un dibuix de D'Antonio a tota plana, on amb dues paraules Bella i Bronco presenten els fets que ens disposem a llegir, recordant-nos amb breus termes el que ha passat, el perquè de les històries, que si bé són auto concloents estan lligades les unes amb les altres. Els fets que comencen al número 1, acaben parcialment en el 3, i el que comença al número 11 acaba al 13.

Qui són els protagonistes? El que diferencia aquesta sèrie de les altres és el fet que dels dos protagonistes un és una dona, Bella Madigan, ex propietària d’un "saloon"; que d’una altra banda no és una dona qualsevol, si més no és una dona sense inhibicions, el que justament fa destacar el seu soci, un pell roja anomenat Bronco civilitzat i de gran cultura. Aquesta parella és completament nova en el panorama de les historietes italianes.

Qui són els altres personatges? En aquesta sèrie tenim un nombre de personatges d'acompanyament més o menys habituals, molt caracteritzats, que són: l'agent de la Pinkerton, Hasselmann (dur però de bon cor i extremadament sensible als encants de Bella); el rus Popoff (un inventor a l’estil d'Icaro La Plume, però amb cultura i fortuna), el capità "sudista" Price (extremadament presoner dels fets de la guerra), el negre Pitàgoras (disposat a plorar per la seva condició d'home de color, però tan aviat té l'ocasió és capaç de transformar-se en tirà), el capità Raquel (una altra dona, molt fascinada pels invents de Popoff i segurament complaent)i finalment el Padre Pierre (el salesià que ha educat a Bronco, home d'església molt pràctic).

Com estan ambientades les històries? El fets estan ambientats als Estats Units en un període històric ben precís (durant la guerra de Secessió), és a dir, el 1862. Inicialment les històries estan també relacionades amb els fets de la guerra encara que després s'independitzen. És l'Oest, per tant hi han tirs, indis, xinesos, hi ha la presó, la metralladora Gatling...; situacions clàssiques, però explicades sempre amb un subtil to irònic que acompanya les històries des de la primera pàgina i, que sovint permet a l'autor reduir el dramatisme en casos determinats.

Bella hem dit que no té inhibicions i que és molt intel·ligent des d’un punt de vista pràctic, Bronco té una gran cultura i dispensa citacions i coneixements en tot moment.

Potser aquesta aportació de coneixements tan puntuals, sufocats cap els darrers números de la sèrie, o bé que la parella no fos molt apreciada pels lectors, han portat la sèrie a aturar-se després del número 16.

 

  
CREADOR
Gino D'Antonio
en 1984

CREADOR GRAFIC
Gino D'Antonio

A CARREC DE
Gino D'Antonio

COBERTAS
Gino D'Antonio
del n.1

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1984-85
all right reserved worldwide

 


 
(c) 1996 uBC all right reserved worldwide
Top
http://www.ubcfumetti.com §